CURT HAMNE 1 maj – 19 maj 2013

 

Curt Hamne

 

Akvarell tilltalar mig mer och mer.
Kanske är mina svartvita bilder mer bekanta då mina
utställningar genomgående varit svartvita under alla år
(sedan 1973) när jag arbetat med grafik och blyerts.
År 2007 blev jag svårt sjuk och totalförlamad av en bakterie. Efter många månader på sjukhus kunde jag sitta uppe en stund i rullstol och då började jag göra små akvareller. Det var stimulerande och hjälpte mig säkert att bli friskare så fort som jag blev. Året som följde var det bästa i mitt liv – det var fantastiskt att ha fått ett nytt liv.
Jag gjorde ett försök med grafik andra vintern. Det
resulterade i fem plåtar men det blev i tyngsta laget fysiskt och jag kunde inte trycka själv.

När det var dags att göra ett provtryck åkte jag färdtjänst till någon av mina utmärkta yrkestryckare; Siv Johansson och Mikael Wahrby. Därefter kunde jag åka tillbaka till ateljén och fortsätta att arbeta i kopparplåten tills det var dags för nästa provtryck och en ny resa osv. Nu får grafiken vila ett tag och jag arbetar med akvarell som är det roligaste jag vet. Den bild som jag håller på med längtar jag alltid tillbaka till. […]
Middagsbo har ända sedan jag var 20 år, varit som centrum i universum för mej och de flesta av mina bilder härrör därifrån. I ateljén i Stockholm arbetar jag direkt på det vita papperet, efter en känsla eller en minnesbild. Jag vill att luften, temperaturen ska kännas i bilden. Skisser, foton eller andra förebilder använder jag aldrig.

Denna utställning har öppet under måndagar! (mån – sön 11.00 – 17.00)

Konsthall Öst

Invigning sker onsdagen den 1 maj kl 13.30 av Ricardo Donoso

 

        

Grafik av Curt Hamne