FERNANDO GARRIDO 29 juni – 4 augusti 2013

 

Fernando Garrido

Edsvik Konsthall presenterar med stolthet Fernando Garrido.

“Att komma till insikt är att blottlägga det ockulta. Det osynliga. Att låta det mörka, fördolda och mystiska komma ut i ljuset.
Gester och miner, hållningen och kroppsspråket ger uttryck för det vi inte kan säga med ord. Tankar och hemliga känslor som vi gömmer i vårt innerstas mest hemliga rum, avslöjas undermedvetet då vi plötsligt står inför en okänd, överraskande eller oväntad situation. I magiska förhållningssätt, ceremoniella riter, drömmar och barns lek finns en gemensam nämnare som hjälper mig att söka och finna svar på allt det okända som livet och döden ställer oss inför: att veta hur allt kommit till, vår relation till det som omger oss;
människor, ting, tankar, känslor och de reaktioner som känslorna framkallar.

Likt surrealisterna vill jag låta mitt måleri vara så fritt och spontant som möjligt. Jag vill låta det träda fram och leda till en insikt. Låta mitt arbete tala till mig, kräva av mig, leka med mig, vara roligt… Om tavlan är tyst och inte säger mig något, inte vill tala till mig och det inte skapas en kommunikation mellan oss, då lämnar jag den. Måhända möts vi en annan dag och har något att avslöja för varandra.”
Fernando Garrido, juli 2007

 

 Fernando Garrido är född 1955 i Mexico City. Bor och är verksam i Mexico City.