Finnisagekonsert

finissage_den andre_2

Välkommen på finnisagekonsert för utställningen  “Anticipation of a Miracle” – Marc Chagall på Edsvik Konsthall Öst den 18 oktober.  Under konserten kommer du att få lyssna till klassiskt gitarrspel, sång och poesiuppläsning.

Med hjälp av musiken och poesin kommer  vi under denna timme att utforska frågor som; Vem är “den andre”?  och “Hur förhåller vi oss till varandra” . Allt i ljus av några av de ämnen som genomsyrade  Marc Chagalls rika bildvärld;  medlidande, smärta, hopp och kärlek.

” Ansiktet är en levande närvaro; det är uttryck… Ansiktet talar till mig och bjuder in mig till en relation… ”                      – Emmanuel Levinas

Fakta
Datum: 18 oktober
Tid: kl 15.00-16.00
Plats: Edsvik Konsthall Öst
Pris: Gratis entré

Textuppläsning: Marianne Sand
Sång: Elin Rise
Klassisk gitarr/ filosofi: Adam Wallenberg (AMON)
Texter av:
Paul Celan (1920-1970), Emmanuel Levinas (1906-1995), Marc Chagall (1887-1985)
Musik av:
Manuel Ponce (1882-1948), Augustín Barrios Mangoré (1885-1944), Aríel Ramirez (1921-2010). Med flera…

Om de medverkande:
Adam Wallenberg är klassisk gitarrist samt konst- och filosofipedagog på Moderna Museet. Han är konstnärlig ledare av AMON, som är ett konstkollektiv som startat 2015 med sin bas i Galleri Detroit i Stockholm. AMON utforskar samtida existentiella, andliga och politiska frågor genom samtal, musik, text, video och installation.

Marianne Sand är skådespelerska, regissör och konstnärlig ledare för Edsbergs slottsteater. Hon är född och uppväxt i Norge, utbildad i London vid The Academy of Live & recorded Arts och bor sedan 10 år tillbaka i Sollentuna

Elin Rise sopran är utbildad vid Stockholm operastudio och kungliga musikhögskolan i Stockholm. Hon är bosatt i Sollentuna och har medverkat i Edsbergs slottsteaters föreställningar. Hon skriver även musik och producerar kammaropera.