Kurser

Kursprogram våren 2018

Anmälan till samtliga kurser sker till petra@edsvik.com eller på telefon 08-92 05 00


Nybörjarkurs i akryl

Kom och lär dig grunderna i akryl. Inga förkunskaper krävs. Material ingår så att du kan genomföra kursen. Kursen omfattar fyra tisdagar kl. 13.00 till 16.00.
Datum: 8 maj till 29 maj

Pris: 2 800 kr
Lärare: Annelie Hallgren
Deltagarna har även gratis inträde till konsthallen vid kurstillfället.

 


 

FRIA KURSERNA

MÅLERIKURSER

Lärare: Carina Wall, Ricardo Donoso, Anne-Lie Larsson Ljung, Staffan Tolsén, Weikko Kuuzela, Annelie Hallgren, Nelson Salazar Luna och Nils-Gustaf Olsson

Start vecka 4. Kurserna omfattar 14 gånger per termin om inte annat anges.
Våra studiecirklar “Fria Kurserna” håller till i ljusa, fina lokaler. Våra lärare är yrkesverksamma konstnärer med lång pedagogisk erfarenhet. Deltagarna har gratis inträde till våra utställningar under kurstillfället. Missar du ett lektionstillfälle finns det möjlighet att ta igen tiden en annan dag på motsvarande kurs under den aktuella terminen.

Seniorgrupp
Tisdagar eller onsdagar kl. 9–12
Här är gruppen för dig som är pensionär!
Deltagarna målar i en gemensam ateljé och var och en arbetar med egna motiv under lärarens handledning.
Lektionerna är schemalagda och vi har regelbundna genomgångar av deltagarnas verk.
Tekniken är valfri.
Både nybörjare som mer erfarna målare är välkomna.
Pris: 3 400 kr

Anmälan till samtliga kurser sker till petra@edsvik.com eller på telefon 08-92 05 00


Eftermiddagskurs
Tisdagar eller onsdagar kl. 13–17
Deltagarna målar i gemensam ateljé och var och en arbetar med egna motiv under lärarens handledning.
Lektionerna är schemalagda och vi har regelbundna genomgångar av deltagarnas verk.
Valfri teknik.
Pris: 4 200 kr


PTA – Projekt Tema Arbete
Måndagar, torsdagar eller fredagar kl. 9–15
Kursen Projekt-Tema-Arbete är utformad för dig som vill utveckla ditt eget konstnärliga bildspråk. Liksom våra andra kurser utgår vi från ett schema där bl.a. färglära, olika tekniker och materialkunskap, medier samt i viss mån konsthistoria ingår. Utöver den schemalagda undervisningen kommer du att arbeta med egna personliga projekt i valfri teknik under praktisk, individuell handledning av lärare.
I kursen ingår en gemensam utställning på Edsvik Konsthall.
Pris: 5 800 kr


Lördagsakademin

Lördagar kl. 10.30–15 Observera att kursen omfattar 12 gånger per termin.
Lördagsakademin passar utmärkt för dig som inte kan komma på vardagar och måla. Vi anpassar nivån till deltagaren och så väl nybörjare som mer erfarna målare är välkomna. Undervisningen följer ett schema med lärarledda lektioner – läraren finns tillgänglig för individuell handledning. I övrigt målar du med den teknik du föredrar. Som bonus kan nämnas att vernissagen oftast äger rum på lördagar, då har deltagarna möjlighet att möta de utställande konstnärerna på plats.
Pris: 3 700 kr


 

 

 

 

 

 

 

 

HELA DU – LEVANDE I LIVET

Genom mentala metoder, övningar, kroppskännedom och reflektion blir du mer medveten om vad du behöver och får möjlighet att göra dig fri från negativa präglingar och leva ett
mer levande liv. Metoderna som har sin grund i hatha och yinyoga, meditation och qigong innehåller enkla djupgående rörelser som frigör både mentala och fysiska spänningar, skapar lugn, möjlighet att stanna upp och på så sätt uppleva mer närvaro i livet.
När vi tränar medveten närvaro regelbundet kan vi lättare möta motstånd och påfrestningar i vår vardag och känna mer harmoni, glädje och en större känsla av meningsfullhet i tillvaron.

Vi tränar inte mentala metoder för att bli bättre på metoderna utan för att bli bättre på livet.
För känna meningsfullhet och uppleva hälsa i livet behöver även delar som medkänsla, tacksamhet, nära relationer, kropps- rörelser, mat, sömn och frisk luft finnas med i samverkan med den mentala delen, Hela du blir mer Levande i livet.

Kursen förenar forskningsbaserad kunskap med mångtusenåriga metoder genom olika österländska metoder, ett västerländskt synsätt och vetenskapliga faktakunskaper.
Du får med dig övningar och metoder hem som hjälper Hela du fortsätta vara Levande i livet även efter kursens slut.
Kursen sker i en av Edsviks rogivande lokaler i Sollentuna, när det passar är vi utomhus i den vackra omgivningen.

Kursledaren Ylva Ramsell har drygt 20 års erfarenhet som nationell och internationell utbildare i mental hälsa och personlig rådgivning. Ylva är lic. lärare i Mindfulness och utbildad i hälsovetenskap, beteendevetenskap, kinesisk traditionell medicin (TKM), västerländsk mental träning samt i Ayurveda – Indisk livskunskap delvis genomförd i Kerala i Indien.
Tid v 10–18, fredagar kl. 11.40–13.00. Ej påsk v 13. Kostnad 1200 kr
Föranmälan sker via mejl till ylva.ramsell@gmail.com

Välkommen!

 

 


Edsvik Konsthall i samarbete med: