Nina Bondeson

NB header edsvik konsthall

Edsvik Konsthall Väst

Välkommen till vernissage av utställningen “Under tiden” , en utställning av Nina Bondeson. Vi öppnar dörrarna den 5 november kl 11.00 och har öppet till 17.00. Invigning på Konsthall Väst kl 14 av konsthallschef Ricardo Donoso

Nina Bondeson är en material- och hantverksbaserad konstnär, föremålen tillverkas och bearbetas för att de ska bära mening vid sidan av förklarande, verbalt språk. Utställningen på Edsvik Konsthall kommer att visa både nya och äldre verk; målningar, broderier, figuriner, grafiska blad, objekt och texter som på olika sätt speglar vår mänskliga förmåga att hantera både enkla och obesvarbara frågor.

”Nina Bondesons bildvärld är interfolierad av reflektioner och referenser, av yttre händelser och egna tankar. Påverkan från historia, skönlitteratur och filosofi görs sig påmind i snart sagt varje objekt – ibland som rena citat, ibland i överförd form. Men texterna har inget bildmässigt tvingande i sig. Bild och text är visuella element som i Bondesons värld samspelar på olika villkor, men med likvärdiga förtecken: de bygger bild, de skapar betydelseskikt, de problematiserar. Hon betonar inte det innehållsliga på det visuellas bekostnad, båda delarna är lika betydelsefulla. Varje verk rymmer ett mindre universum av associativa möjligheter, av absurditeter, allvar och ofta (svart) humor. Det är gäckande, men aldrig spefullt. Det är drömskt men aldrig världsfrånvänt.”

Citat, Leif Mattsson, Omkonst.com 2014

 

misslyckad-skyddsangel-med-pojkmossa

Misslyckad skyddsängel med mössa

spra%cc%8aketoficklampanedsv_mindre

När språket skulle belysas