STEFAN GADNELL

 

14 juli – 19 augusti
Konsthall Öst I

“Jag försöker fånga ljuset och känslan i mina målningar, som ofta är stadsmotiv. Att placera in personer i bilderna är viktigt för mig; det ger en speciell känsla som gör
bilderna mer levande. Bilarna skapar ljud, dofter och rörelse. Min stil är flyktig och lätt. Jag gillar inte att kopiera fotografier, jag vill mer än så. Man ska kunna se att det är akvarell, känna penselstrecken och den blöta akvarellfärgen. Jag vill lämna mycket till betraktaren att upptäcka. Varje bild bör ha en berättelse, det är det som akvarell handlar om för mig, att berätta en historia. ”

Akvarellkonstnären Stefan Gadnell är utbildad bildlärare och har under delar av sitt yrkesverksamma liv jobbat som det. 1995 grundade han även spelföretaget Aniware, som bland annat har skapat dataspelet Backpacker. Efter många år som entreprenör, speldesigner och lärare öppnade Stefan Gadnell och hans fru Margaretha 2010 ett guesthouse på Malta, där han började måla akvareller igen. Nu har de flyttat tillbaka till Uppsala och han arbetar återigen som lärare. Och akvareller fortsätter han måla så klart, några av dem får vi ta del av på Edsvik Konsthall.

Varmt välkommen!