2 maj – 31 maj

Till minnet av GÜNTER GRASS

GÜNTER GRASS - EDSVIK KONSTHALL

GÜNTER GRASS – EDSVIK KONSTHALL

 

”Till minnet av Günter Grass” är en utställning med den nyligen framlidne författaren och konstnären Günter Grass vars konstnärskap har en speciell plats i Edsvik Konsthalls historia.

När konsthallen för första gången öppnade portarna i april 2005 var det med premiärutställningen “Günter Grass”, vilken fd. intendent på Nationalmuseum Ulf Abel invigde. Günter Grass var en multikonstnär som 1999 mottog nobelpriset i litteratur. Parallellt med sitt skrivande ägnade sig Grass åt bildskapandet i olika former. Tekniker som teckning, grafik, akvarellmålning samt skulptur är de som kännetecknar honom bäst. Han skapade omslag till så gott som alla sina böcker och illustrerade ofta sina egna texter. Dessutom gjorde han illustrationer till sagor av H. C. Andersen i volymen “Skuggan”.

”Långt innan jag skrev sagan om flundran som roman tecknade jag den stora plattfisken med rörpenna, skört kol och … bly” (Günter Grass, Att teckna och skriva)

Utställningen på Edsvik Konsthall kommer att visa ett urval av hans grafik, akvareller baserade på både Grass egna texter och H. C. Andersens sagor.

Edsvik Konsthall presenterar den 2 maj två utställningar på konsthall Öst “Till minnet av GÜNTER GRASS” samt “CONTEMPORARY ART – AFRICA”. Vernissage på Edsvik Konsthall Öst den 2 maj kl 11.00 – 17.00 , invigning kl 13.00 av konsthallschef Ricardo Donoso och konstnären Ismaila Fatty. Varmt välkommen!

 Ladda ner vernissagekort som berättigar fri entré (Gäller endast på vernissagedagen) Skriv ut eller visa upp det i din smartphone vid kassan.