VIRTUS FEMINEA


“Skateboard Saga”, blandteknik av Joanne Posluszny-Hoffsten.

Invigning av Jan Eliasson

Invigning av Jan Eliasson

VIRTUS FEMINEA
10 februari – 8 april 2018
Edsvik Konsthall Väst
Vernissage: 10 februari 2018
med invigning kl. 14.00 av Jan Eliasson

I samband med den internationella kvinnodagen presenterar Edsvik Konsthall fem konstnärer som använder sig av vitt skilda tekniker, men som också har skaparkraft och unika perspektiv på livet gemensamt.

Nisha Sharma Sandhu målar naturens positiva och negativa aspekter. I sina akrylverk presenterar hon olika slags inkarnationer av naturen, med koppling till människans varierande sinnesstämningar. Hon visualiserar allt i kosmos som en prick och anser att allt slutligen härstammar från och även kulminerar i en prick.

För Maria Pihl ger naturens och akrylfärgens gränslösa karaktärer henne ett brett spektrum av möjligheter och därmed ett tillfälle att känna efter vad bilden handlar om. Hennes verk speglar de små ögonblicken mitt i livet, i vardagen, då det man vid första anblick inte såg någonting i visade sig vara mer än ingenting.

Konstnären Joanne Posluszny- Hoffsten föddes i Buffalo, New York, men är numer verksam och bor i Linköping. I sina verk använder hon olika sorters material som till exempel skateboardar, burar och resväskor. Hennes konst uttrycker extrema känslor, som till exempel intensiv kärlek eller lidande till följd av misshandel.

Kerstin Ljunghall har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat som läkare. Det var först när hon gick i pension som hon började engagera sig mer i sitt eget måleri. Oftast målar hon abstrakt eller porträtt. Hon har även gjort en serie med verk som hon bland annat har inspirerats till då hon som venereolog har mött ledsna tjejer.

Woo-Bock Lee sammanlänkar öst och väst genom abstrakta kollage och skulpturer som hon skapar av 200 år gamla koreanska skolböcker. Med sina skapelser vill hon framförallt förmedla harmoni och hennes metod innebär en meditativ process där hon trycker fast materialet med fingrarna medan hon ber.