Workshoppar

Tema skuggor
Kursen omfattar praktiska övningar parallellt med teori.

Utmärkt kurs för dig som vill utveckla din färgkunskap i din personliga färgskala. Vi går igenom grunderna och fördjupar oss. Du kanske känner till varma och kalla färger, kontraster, valör och mättnad.
Men utnyttjar du dessa kunskaper i måleriet, om du jobbar med färg inom inredning eller arkitektur eller som konstinköpare?

Din omgivning kommer snart att märka skillnad i ditt eget skapande antingen du är nybörjare eller ej när du medvetet utnyttjar färgens många möjligheter.

Plats:            Edsvik Konsthall.
Tider:           Lördag 3/3 kl. 10-16 och söndag 4/3 kl. 10-14, 2018.
Pris:              3.200 kr per deltagare inklusive kursmaterial.
Kursledare:  Staffan Tolsén

Anmälan: petra@edsvik.com   tel 08-92 05 00 Uppge namn, adress, telefonnummer samt personnummer. I samarbete med Medborgarskolan.

 


Zen-kalligrafi med Karl Mårtens

Penselns väg till insikt

Workshopen hålls lördag den 17 och söndag den 18mars 2018.

Båda dagarna startar kl 10:00 och avslutas kl 17.00.

Ladda ner info (Word dokument)

 

 

Workshop i Torrnålsgravyr

En intensivkurs i torrnålsgravyr där vi lär oss rista i kopparplåt med tillhörande redskap, infärgning och avtorkning av plåten, liksom den magiska tryckprocessen.
Datum: Lördag 21, söndag 22 april, kl 10.00 till 16.00.

Pris: 3.200 kr inkl. material.
Lärare: Anne-Lie Larsson Ljung.
Deltagarna har även gratis inträde under kurstillfället.

 

HELA DU – LEVANDE I LIVET

Genom mentala metoder, övningar, kroppskännedom och reflektion blir du mer medveten om vad du behöver och får möjlighet att göra dig fri från negativa präglingar och leva ett
mer levande liv. Metoderna som har sin grund i hatha och yinyoga, meditation och qigong innehåller enkla djupgående rörelser som frigör både mentala och fysiska spänningar, skapar lugn, möjlighet att stanna upp och på så sätt uppleva mer närvaro i livet.
När vi tränar medveten närvaro regelbundet kan vi lättare möta motstånd och påfrestningar i vår vardag och känna mer harmoni, glädje och en större känsla av meningsfullhet i tillvaron.

Vi tränar inte mentala metoder för att bli bättre på metoderna utan för att bli bättre på livet.
För känna meningsfullhet och uppleva hälsa i livet behöver även delar som medkänsla, tacksamhet, nära relationer, kropps- rörelser, mat, sömn och frisk luft finnas med i samverkan med den mentala delen, Hela du blir mer Levande i livet.

Kursen förenar forskningsbaserad kunskap med mångtusenåriga metoder genom olika österländska metoder, ett västerländskt synsätt och vetenskapliga faktakunskaper.
Du får med dig övningar och metoder hem som hjälper Hela du fortsätta vara Levande i livet även efter kursens slut.
Kursen sker i en av Edsviks rogivande lokaler i Sollentuna, när det passar är vi utomhus i den vackra omgivningen.

Kursledaren Ylva Ramsell har drygt 20 års erfarenhet som nationell och internationell utbildare i mental hälsa och personlig rådgivning. Ylva är lic. lärare i Mindfulness och utbildad i hälsovetenskap, beteendevetenskap, kinesisk traditionell medicin (TKM), västerländsk mental träning samt i Ayurveda – Indisk livskunskap delvis genomförd i Kerala i Indien.
Tid v 10-18 fredagar kl 11.40-13.00 Ej påsk v 13. Kostnad 1200 kr
Föranmälan sker via mail till ylva.ramsell@gmail.com. Välkommen!